Noticies

Els medis fan ressó de la creació de la UJEC

By 20 de març de 2020 No Comments

Després d’un mes de la presentació dels Estatuts de l’Associació, els mitjans de comunicació de TV3 i El Periodico van contactar amb nosaltres, per interessar-se pel nostre projecte.

Giyaur Rahman, un dels socis fundadors, va ser qui va donar veu en un primer moment, a tots els extutelats i socis que lluiten per tindre igualtat d’oportunitats.

 

Gjyaur Rahman presidente de UJEC. FOTO DANNY CAMINAL

En els mateixos articles, s’apunta a l’estigmatització que pateix el nostre col·lectiu degut a la falta d’informació sobre les nostres històries. El mateix Giya explica que la lluita contra la discriminació dels Extutelats es un dels principals objectius:

“Demanem a la societat que enfoqui la part més positiva del col·lectiu. Viure en un centre de menors no vol dir que haguem fet alguna cosa dolenta. S’ha de canviar la pregunta de ‘què has fet?’ per ‘què ha passat que hagis estat en un centre?”

També, El Periodico, que va comptar amb Anovar, vicepresident i soci fundador de l’associació, explica com la por i l’instint de supervivència et fan tirar endavant, i que fer front a una situació complicada moltes vegades no es només cuestió d’oportunitats, sinó de drets:

“unos derechos como vivienda, oportunidades laborales y acceder a la renta garantizada de ciudadanía y que no se les estigmatice en la escuela por el hecho de ser tutelados.”

Vicepresidente Anovar Segten. Foto DANNY CAMINAL

¡Os deixem el link d’ambdós noticies!

Joves extutelats s’uneixen en una associació per parlar directament amb les administracions i superar murs socials

La voz de 10.000 jóvenes extutelados en Catalunya

Leave a Reply